English

Nieuws

NIEUWE AANWINSTEN IN DE GALERIE

Niewe aanwinsten in de galerie vanaf zaterdag 23 november met onder meer werken van Jo Delahaut, Amédée Cortier, Bram Bogart, Philippe Vandenberg, Wout Hoeboer, Jean Dubois, Victor Noël, Edgar Neyt en anderen.
Wij verkopen, kopen of ruilen in hoofdzaak Belgische abstracte kunst. Ook voor bemiddeling, gratis schatting en/of advies kan u bij ons terecht

Datum

23 november tot 1 januari

>> Meer Informatie

EXPO EDGAR NEYT (1926-2018) DE JAREN 60 EN 70

Edgar Neyt was kunstschilder en is de auteur van het boek 'Picturaal Serialisme'. 

Hij stelde tussen ca. 1955 en begin de jaren '70 tentoon met o.a. 'Het Antenneke' en de 'Plus-Kern'. Hij had individuele tentoonstellingen bij 'Galerie Van Eyck' en 'Kaleidoscoop'. In 1969 maakte hij kennis met François Morellet met wie hij samen exposeerde bij galerie 'Waumans' in Sint-Niklaas. 

Amédée Cortier, die hem in het begin technische ondersteuning gaf, werd een vriend aan huis tot aan zijn dood in 1976.

De kunstcriticus Jaak Fontier had werk van Edgar Neyt in zijn collectie.

Wegens een desinteresse in de commerciële kant van het kunstenaarschap trok hij zich begin jaren '70 terug uit de kunstwereld. Hij bleef echter actief tot aan zijn dood. 

Edgar Neyt was autodidact en had een groot gevoel voor talen, wiskunde en fysica. Hij schreef zelf zijn computerprogramma's en was belezen in astronomie. 

Hij speelde piano en zijn voorliefde voor hedendaagse atonale muziek bracht hem in contact met de componisten Emmanuel Van Weerst (1932) en Lucien Goethals (1931). Hij toonde ook grote interesse in de composities van Pierre Boulez omdat deze serieel zijn opgebouwd net zoals veel van zijn schilderijen. 

Datum

14 september tot 26 oktober

>> Meer Informatie
Galerie ArtoDomo  |  Minderbroedersrui 40  |  2000 Antwerpen  |  Belgie